Translate

23 Aralık 2013 Pazartesi

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

MERHABALAR

        Ne zamandır yapmayı istediğim bir tarifti ama genelde kulaktan duyma uyaranlardan ötürü üstü çatlıyor alt tabanı yumuşak oluyor gibi bir sürü kötü hatırlatmadan dolayı pek denemeye cesaret edemiyordum.Sevgili Zehra'nın kızının çok sevdiği bir tatlı olduğunu duyunca cheesecake yapma aşkım bir kez daha uyandı diyebilirim.

       Birsürü başarısızlık hikayesi duyduğum içinde haliyle arkadaşımı da cheesecake yapma olayına dahil ettim aslında hepsini ben yaptım ama olsun yinede beraber yaptık yanımda bana destek oldu.

        Sonunda denedim ve ilk seferinde de başardım korkacak bir şey yok bir kaç püf noktasına dikkat ettikten ve malesef ki benim gibi hareketli aceleci birisine göre çok fazlaca sabır gösterdikten sonra başarıyla sonuçlanan bir cheesecake hikayem oldu benimde.

       Aslında söylemeden edemiycem  cheesecake i yemek için en uygun zaman ertesi gündü ama ben ve arkadaşımın kızlarının dayanacak halimiz pek yoktu ve minimum bekleme süresi olan 4 saat sonra afiyetle yedik tabiki.

      Tarifi instagramda takipçisi olduğum http://instagram.com/sumeyyeomer den aldım gerçekten hem görsel olarak hemde lezzet olarak çok güzel tatlılar yaptığını söyleyebilirim.Gelelim tarife;
TABANI İÇİN:
2 paket yulaflı bisküvi
150 gr tereyağı

ORTA TABAKASI İÇİN:
2 yumurta
500 gr labne peyniri
3 yemek kaşığı süzme peynir
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker

ÜST TABAKASI İÇİN:
2 paket çilekli frenk üzümlü sos(kenton)

      Öncelikle 2 paket yulaflı bisküviyi rondodan geçirip un haline getiriyoruz.Bir tavada erittiğimiz tereyağı ile karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca bastırıyoruz.İyice bastırılması lazım isterseniz su bardağının altınıda kullanabilirsiniz.

      Ayrı bir kapta diğer tüm malzemeleri karıştırıyoruz.Yalnız labne çabuk sulandığı için karıştırma teliyle karıştırmakta fayda var.Hatta isterseniz labneyi önceden patates eziceğiyle iyice ezebilirsiniz buda elde karıştırma süresini biraz olsun azaltacak ve kolaylaştıracaktır.

      Bu karışımıda kelepçeli kalıba döktükten sonra hava kabarcıklarını önlemek için 3 defa sertçe yere vurabiliriz.Bu işlemden sonra 150 derecede ısınmış fırında 50 dk pişirin.Ben üstü çatlamasın diye fırına su dolu bir kase bıraktım ve kesinlikle çatlamadı.

     Cheescake'i fırından aldıktan sonra asla yerinden kıpırdatmadan en az 2 saat boyunca soğumaya bırakıyoruz.Acelemiz yok kesinlikle kalıptanda çıkarmayacağız.

      2 paket çilekli frenk üzümlü sosumuzu tarife göre pişiriyoruz.Ocaktan aldıktan sonra soğuyana kadar en az 15 dakika kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlamalıyız.

      2 saatlik bekleme süresinin ardından yaptığımız meyveli sosu üstüne güzelce döküyoruz ve dayanamazsanız en az 4 saatlik bekleme süresi için buzdolabına kaldırıyoruz.Eğer dayanabiliyorsanız bir gece bekletmenizi tavsiye ederim o zaman çok daha lezzetli oluyor.
kalıbınızın yanlarından hafifçe bıçakla geçin yapışan kısımlar varsa kolayca ayrılacaktır.Artık kalıbı açıp servise hazır hale getirebilirsiniz.

NOT:Kalıbın altına yağlı kağı kağıt serebilirsiniz o zaman kalıptan çok kolay çıkıyor ve serviste daha kolay oluyor.

HERKESE AFİYET OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder