MERHABALAR
Sizler şimdi bu yemeği de bilmeyen var mı canım diyeceksiniz ama var olmaz mı mesela kızım geçenlerde pilav yap kızım dedim netten başka bir siteden pilav tarifi almış dedim ki bu böyle olmaz biraz da yemek tarifi ekleyeyim yoksa kızlarım ileride pasta börekten başka bir şey yapamaz olacaklar
Veee ilk olaraktan neredeyse en sevdiğimden başlamaya karar verdim Antalya'da yemekler biraz farklı pişiyor ilk buraya geldiğimizde biz onların Antalyalılarda bizim yemek pişirme şekillerimize şaşırıp kalmıştık ama artık alıştım gayet güzel yapıyorum sebze yemeklerini ve afiyetle de yiyorum en hafifinden gelelim tarife
MALZEMELER:
1 kg pırasa
1 tane büyük boy soğan
2 tane havuç
2 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı şeker
yeteri kadar tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 tane limon
Pırasanın kendisi soğan hiç içine soğan konur mu demeyin hemde çok güzel olur şiddetle tavsiye ederim. Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyuyoruz. Pırasaların yaprak kısımlarını ayırıp geri kalan kısmını temizledikten sonra pırasaları ve havuçları verevine kesip onları da tencereye koyuyoruz.Üstüne domateslerimizi de yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
Salçamızı tuzumuzu yağımızı ve şekerimizi de tencereye ekledikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte iyice önce sulanıp sonra suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz yada kızıma hep söylediğim tabirle tencerenin içinde ne varsa ölene kadar bekle.
Daha sonra pirinci ekleyip eğer suyu kalmamışsa kaynatılmış suyunu da ekleyip pirinçler pişene kadar bekliyoruz.Ocağın altını kapatmadan önce kabukları soyulmuş ve yuvarlak kesilmiş limonları da tencereye yerleştirip 2-3 dakika kaynattıktan sonra altını kapabiliriz.Yemeğimiz servise hazırdır.
HERKESE AFİYETLER OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder