Translate

5 Mart 2014 Çarşamba

BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ RULO

MERHABALAR

        Hazırlaması kolay ama lezzeti çok güzel bir atıştırmalık kurabiye tarifi isterseniz bunu denemenizi tavsiye ederim.Acilen gelen misafirler için çabucak hazırlanabilecek bir tarif daha işte malzemeler
MALZEME LİSTESİ:
Baklava yufkası 
1 su bardağı tahin 
su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmış fındık (ceviz)

        Öncelikle bir kase içine tahin ve bir miktar suyumuzu ekleyip tahinin koyuluğunu biraz açıyoruz.Genelde bu işlemi yağ ile yapıyorlar ama öylesi bana ağır geldiği için göz kararı su ile açmayı tercih ediyorum.1 adet baklava yufkasını alıp tahinli karışımdan üstüne fırça yardımıyla sürüyoruz üstüne her yerine gelmesine özen göstererek toz şekeri serpiyoruz sırasıyla 2. ve 3. kat yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz en son yufkada üstüne iri kıyılmış olan fındıkları da döküyoruz ve uzun tarafına gelecek şekilde sıkıca rulo halinde sarıyoruz 

       Verevine kestikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.Yalnız başında beklemenizde fayda var çok çabuk pişebiliyorlar. Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz.

HERKESE AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder