En sevdiğim klasik tatlardan birisi diyebilirim geçenlerde eşime sürpriz olarak yapmıştım bugün aynı pastayı yapmaya karar verince bir de baktım ki tarif defteri gibi kullandığım bloğuma yazmamışım bile bende kolları sıvadım ve işte tarifi
MALZEMELER:
Keki için:
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 adet muz
üstü için pudra şekeri
Öncelikle bildiğimiz şekilde kekimizi hazırlıyoruz.Yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde iyice çırptıktan sonra sırasıyla süt ve yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpabiliriz.Diğer tarafta kabartma tozu vanilya ve unu birbirine karıştırdıktan sonra eleyerek sıvı kek karışımına ekliyoruz.kekimizi çok az daha karıştırıp sonra kalıba dökebiliriz.

Diğer tarafta ocağın üstüne aldığımız tencereye yumurta , şeker, süt ve unu koyup çıpma teli ile sürekli karıştırarak karıştırarak kaynatıyoruz bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz tereyağı ve vanilyayı da içine ekleyip iyice birbirine karışmasını sağlıyoruz.En az 10 dakika kadar ara ara karıştırarak üstünün kabuk tutmasını engelledikten sonra soğumaya bırakabiliriz.
Bir kenarda soğutmaya bıraktığımız kekimizi kalıptan çıkarıyoruz ve mümkünse uzun bir bıçakla ortadan ikiye bölüyoruz.Soğuttuğumuz kremanın yarısını üstüne döküyoruz ve bir kenarda ince ince kestiğimiz muzları kremanın üstüne diziyoruz.Tüm muzları üstüne yerleştirdikten sonra geri kalan kremamızı da üstüne döküyoruz ve kekimizin üst kısmını dikkatlice yerleştiriyoruz.
Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis edebilirsiniz.
HERKESE AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder