Translate

19 Şubat 2014 Çarşamba

LİMONLU KURABİYE

MERHABALAR 

        Mis gibi limon kokan yerken ağızda dağılan işte bu annemin kurabiyeleri gibi diyebileceğiniz bir lezzet arıyorsanız sizde benim gibi bazen çocukluğunuzu özlüyorsanız ve sizde çocuklarınızı bu lezzetlerle büyütmek ve birazcık olsun nostalji yapmak istiyorsanız işte tarifi

MALZEMELER:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağı 
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat(silme)
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı limon suyu

üzeri için :
3-4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta beyazı

        Ben genelde bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur haline getiriyorum ama bu tarifte karbonat olduğu için sadece bir kenarda karbonatın üstüne limon suyunu döküp bir güzel kabarmasını sağladıktan sonra karıştırma işlemine başlıyoruz.Yumurtalardan birinin beyazı hariç tüm malzemeyi karıştırıp hamur haline getiriyoruz.

       Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlak hale getiriyoruz ayrı ayrı tabaklarda bulunan önce yumurta beyazı sonra da toz şekere bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyoruz.Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tamamlıyoruz ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üst kısmı pembeleşene kadar pişiriyoruz.Kurabiyeler fırından alınıktan 15 dakika sonra servis edilmeye hazırdır. 

HERKESE AFİYET OLSUN 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder