Translate

6 Mayıs 2014 Salı

ZEBRA KEK

HERKESE MERHABALAR 

        Uzun zamandır bloğa yazı yazmadığımı fark ettim bir süredir biraz rahatsızdım yorgunluk halsizlik derken gündüzlerde benim için geceler gibi uyuyarak geçer olmuştu.Neyse ki çok şükür korkulacak bir şey yokmuş sadece kansızlıkmış şimdi daha iyiyim ve bugün kendime izin vermişken bir kaç tarifi yazıp sırayla bloğa eklemeye karar verdim.

        İlk olarak da benimde yemeyi çok sevdiğim hatta en son oğlum ve arkadaşlarından kurtaramayınca ortaya tepsiyi koyup avuçlayarak yediklerini seyredince bence herkesin fenomeni olacak bir kek diye düşündüğüm için zebra kekimin tarifini yazmaya karar verdim. Bakalım sizlerde bizimle aynı fikirde olacak mısınız.Gelelim tarife;
MALZEMELER;
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

2 kaşık kakao(karışımın yarısı için)
2 kaşık

        Öncelikle yumurta ve şekeri bir kaba alıp yüksek devirde 10 dakika kadar karıştırıyoruz.Sonra sırasıyla süt ve sıvı yağı koyup en düşük ayarda 20-30 saniye kadar karıştırıyoruz.Ardından 2 kere elenmiş un ,kabartma tozu ve vanilya karışımını da ekleyip hepsi karışana kadar yine mikserin düşük ayarında karıştırıyoruz.

        Daha sonra karışımı eşit olarak 2 ayrı kaba ayırıyoruz.Bir tanesine kakao ve suyu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.Yuvarlak tepsimizi yağladıktan sonra tam ortasına sırasıyla birer kahve fincanı kullanarak öncelikle sade sonra kakaolu ve sonra sade diye devam ederek birbirinin ortasına hazırladığımız karışımları dökmeye devam ediyoruz.Tüm karşımı döktükten sonra kürdan yardımıyla en ortadan kenarlara doğru kürdanla şekiller çiziyoruz ve 180 derece soğuk fırına koyuyoruz.Yine her zamanki gibi kürdan kontrolüyle fırından çıkartma zamanını ayarlayabilirsiniz.

        Ayrıca yumuşacık sünger gibi olmasını istiyorsanız tepsinizin üstünü sıcaktan daha büyük bir tepsiyle kapatabilirsiniz kendi buharıyla yumuşacık yenilesi bir lezzet oluyor.

HERKESE AFİYET ŞİFA OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder