Translate

17 Nisan 2014 Perşembe

SADRAZAM LOKUMU

MERHABALAR 



        Evin içinde koşturan minicik bir çocuk varken bloğa yazı yazmak nasıldır tahmin edersiniz herhalde bazen yazacak bir şey bulmakta zorlanıyorum.Bunları söylediğime göre tahmin edersiniz ki evin içinde bağıra bağıra şarkı söyleyen Ceylin'den ötürü tüm dikkatim dağılmış durumda.Ama tarifler birikirse de unutulup kayboluyor bir daha yazılamıyor.

         Tabi ben bazı blok yazarı arkadaşlarımın yazdıkları güzel yazılarını ibretlik hikayelerini de içten içe azıcık kıskanmıyor değilim hani  bütün okul hayatım boyunca matematiğim iyi diye gururlanıp dururdum sosyal bölümdeki arkadaşlara şöyle bir eğilerek bakardık matematiksiz  hayat mı olur diye ne oldu şimdi bak blok yazarken  yazacak yazı bulamaz oldum aklımda bir sürü kelime dolanıp duruyor ama tren gibi dizilipte bir yazı olamıyor ahhh ahhh dertlendim şimdi.

        Neyse boş verin beni anlatmakla bitiremem nasıl olsa buralarda sadrazam lokumu deyince akla ilk gelen Zehra arkadaşım oluyor.İnsanın arada marifetli maharetli arkadaşları olacak değil mi ama.Yapımı ilk başta insanı korkutsa da hem çok hafif hemde çok güzel bir tatlı....Gelelim tarife;

MALZEMELER;
5 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 kahve fincanı su
2 su bardağı unu
1 paket kabartma tozu

Kreması için;
4 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 kaşık unu
2 kaşık mısır nişastası
1 paket vanilya

Islatmak için;
2 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı şeker

Dışına ;
250 gr hindistan cevizi

        Öncelikli olarak kremamızın malzemelerini vanilya hariç bir tencereye alıp ocakta yavaş yavaş karıştırarak kaynatıyoruz.Krema kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine krem şantimizi ekliyoruz yine yaklaşık 10-15 dakika kadar ara ara karıştırarak kabuk bağlamasını önlüyoruz.Kremamızı soğuması için bir kenara aldıktan sonra kekimize başlayabiliriz.

        Her zamanki gibi yumurta ve şekeri bir kaba alıp çırpmaya başlıyoruz.Bu sefer 20 dakika kadar yüksek devirde çırpıyoruz.Ardından suyu ve elenmiş un ile kabartma tozunu ekliyoruz.Yağlanmış yada yağlı kağıtta serilmiş olabilir büyük fırın tepsisine döküyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz.Çabuk pişen bir kek yaklaşık 25 dakika civarında pişmiş olacaktır .

        Fırından alınca 5 dakika kadar bekleyip önce enine  ikiye daha sonrada boydan 4 eşit parçaya bölerek yaklaşık 8 tane dikdörtgen parça oluşturuyoruz. Kekimiz biraz kalın olduğu için her parçayı ayrı ayrı bıçakla ortasından ikiye bölüyoruz.

         Önce keke kremayı sürüyoruz sonra elimizle rulo yapıp şekerli süte batırıyoruz ve ardından hindistan cevizine bulayıp tepsiye diziyoruz.Bütün kek dilimleri bitince strech filmle üstünü kapatıp en az 3-4 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

       Servis fikri tamamen size kalmış her bir kek dilimini üçe bölüp cupcake kalıplarına koyarak servise sunabilirsiniz ve üstünü antep fıstığı muz yada çilekle süsleyebilirsiniz.


HERKESE AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder